Bănci și Asigurări

Societe Generale ar putea rata obiectivele pe 2012, din cauza pierderilor pe datoria statului grec

Societe Generale ar putea rata obiectivele pe 2012, din cauza pierderilor pe datoria statului grec

Autor: Vlad Popescu

03.08.2011, 14:27 413

SocieteGenerale, a douamare bancă franceză, prezentă şi în România, a anunţat că ar putearata ţinta de profit pentru anul viitor, după ce profitul net ascăzut în trimestrul al doilea cu 31%, la 747 milioane euro, dincauza provizioanelor pe datoria de stat a Greciei, transmiteBloomberg.

Media estimărilor analiştilorcontactaţi anterior de Bloomberg indica un profit net de 1,01miliarde euro.

Banca-mamă aBRDa înregistratun provizion de 395 milioane euro pentru deprecierea deţinerilor deobligaţiuni de stat greceşti, în urma celui de-al doilea acord debailout încheiat în iulie de FMI, UE şi creditorii privaţi aiGreciei, care au acceptat o pierdere de 21% pe datoriile guvernuluielen.

Obiectivul SocieteGenerale, de aobţine anul viitor un profit net de 6 miliarde euro, "pare dificilde atins de acum înainte", se arată într-un comunicat transmismiercuri de bancă. Directorul general al companiei, Frederic Oudea,confirmase ţinta în luna mai.

BNP Paribas, Credit Agricoleşi Deutsche Bank au anunţat de asemenea, recent, provizioane desute de milioane de euro pentru acoperirea pierderilor pe datoriade stat a Greciei.

Rezultatele Societe Generaleau fost afectate însă şi de divizia internaţională de serviciibancare destinate populaţiei, care a înregistrat o scădere de 7,2%a profitului în trimestrul al doilea.

Acţiunile Societe Generale auscăzut miercuri la Paris cu până la 9,2%, la cel mai redus niveldin aprilie 2009.

Băncile franceze erau, lafinele anului trecut, cei mai mari creditori europeni ai statuluigrec.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO