Bănci și Asigurări

Sotia sefului AVAS, in conducerea Ardaf

Sotia sefului AVAS, in conducerea Ardaf
05.09.2007, 19:07 361

Laura Atanasiu, sotia presedintelui AVAS (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului), Teodor Atanasiu, a fost numita director general adjunct al companiei de asigurari Ardaf in urma cu cateva luni.
Ardaf a fost preluata la inceputul anului de fondul ceh de investitii PPF Investments, care detine acum circa 71% din companie. Cehii au cumparat 56% din actiuni de la omul de afaceri Ovidiu Tender, restul actiunilor fiind achizitionate in timp din piata. Laura Atanasiu, 28 de ani, este acum numarul doi in conducerea Ardaf. Din top managementul companiei de asigurari mai fac parte Daniel Tudor, presedinte si director general, (fostul proprietar al RAI Asigurari, companie care a fost, de asemenea, cumparata de PPF Investments), Daniel Bordeanu, director general adjunct, si Daniel Barabant, director general adjunct. Reprezentantii Ardaf nu au comentat numirea pana la inchiderea editiei.
Teodor Atanasiu este fostul ministru al apararii, numit in aceasta functie dupa alegerile din 2004. Atanasiu a demisionat in octombrie anul trecut, dupa ce a fost suspendat de presedintele Traian Basescu in urma unor acuzatii pe care i le-a adus fostul consilier prezidential Adriana Saftoiu. In aceeasi luna, premierul Calin Popescu-Tariceanu l-a numit pe Atanasiu presedinte al AVAS, in locul lui Razvan Orasanu.
Atanasiu este membru al Partidului National Liberal si inainte de a ajunge la Guvern a fost seful filialei PNL Alba. El s-a casatorit cu Laura Bijboaca, actuala Atanasiu, la sfarsitul anului 2005. Ardaf, companie din conducerea careia face parte Laura Atanasiu, a incheiat prima jumatate a anului cu afaceri de circa 25,3 mil. euro, in scadere cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania si-a redus pierderile in primul semestru cu 56%, la 11 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO