Bănci și Asigurări

Ce spune ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, despre situaţia economică: Există probabilitatea foarte mare să nu avem două trimestre consecutive de contracţie a economiei, adică să evităm recesiunea tehnică

Ce spune ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, despre...

Autor: Ştefan Stan, Cristina Bellu

15.05.2020, 13:54 3467

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, apreciază că măsurile luate de guvern împreună cu cifrele înregistrate în T/2020 ar putea indica debutul revenirii economiei începând cu T3/2020, într-o dinamică în formă de V.

“Măsurile luate de guvern împreună cu cifrele pentru primul trimestru îmi dau încrederea că economia începe să-şi revină din T3/2020 şi vom avea o dinamică în V. Există probabilitatea foarte mare să nu avem două trimestre consecutive de contracţie a economiei, adică să evităm recesiunea tehnică”, scrie Florin Cîţu pe o reţea de socializare.

Produsul intern brut a înregistrat în primul trimestru din acest an  o creştere de 2,4% pe seria brută şi cu 2,7% pe seria ajustată sezonier, faţă de perioada similară din 2019.

Comparativ cu trimestrul patru din 2019, produsul intern brut a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,3%, arată datele semnal furnizate vineri de Institutul Naţional de Statistică..

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO