Bănci și Asigurări

Stepic, Raiffeisen: Inghetam extinderea retelelor

01.12.2008, 17:25 12

Raiffeisen International, care detine a patra banca locala dupa active, ar putea ingheta extinderea retelelor de unitati in regiune anul viitor, pe fondul conjuncturii dificile, afirma Herbert Stepic, CEO al grupului austriac. "La nivelul regiunii vor mai fi deschise doar 40-50 de unitati, care deja sunt in pregatire", a spus Stepic intr-un interviu pentru Wiener Zeitung, considerand ca grupul este deja bine pozitionat cu 3.170 de unitati, dintre care peste 500 in Romania.

In acelasi timp, bancherul austriac critica abordarile din media anglo-americana care trateaza nediferentiat tarile din regiune in contextul crizei internationale, "ca si cum am mai fi pe vremea Razboiului Rece".
"Ignora total faptul ca multe dintre aceste tari sunt sub umbrela UE. (...) Este o abordare de genul 'prindeti hotul' prin care sa fie distrasa atentia de la criza care e de fapt in SUA."
Pe de alta parte, el considera de inteles fuga investitorilor din Ungaria, avand in vedere problemele obiective, insa noteaza ca tara a primit deja un ajutor solid de la FMI si UE.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO