Bănci și Asigurări

Stepic, şeful Raiffeisen International: Suntem interesaţi de activele din România ale băncilor cipriote

Stepic, şeful Raiffeisen International: Suntem...

Autor: Razvan Voican

10.04.2013, 14:03 1583

Grupul austriac Raiffeisen Bank International, care controlează Raiffeisen Bank România, este în mod cert interesat de activele din România ale băncilor cipriote, a declarat azi Herbert Stepic, CEO al RBI.

El a spus că banca sa se uită cu multă atenţie la piaţa românească. În general austriecii “ţin ochii larg deschişi” pentru a urmări oportunităţi în regiune create de retragerea unor jucători străini. Stepic spune că Raiffeisen ar fi gata să umple locul rămas gol.

Sucursala din România a Bank of Cyprus are activitatea suspendată până pe 22 aprilie inclusiv în contextul deschiderii unui proces de vânzare. De asemenea, Marfin Bank România ar avea nevoie de un cumpărător în urma lichidării acţionarului din Cipru.

Printre băncile interesate de portofoliul Bank of Cyprus se numără şi Banca Transilvania. BCR a anunţat că declină interesul faţă de o eventuală tranzacţie.

Austriecii de la Raiffeisen şi-au dovedit deja anul acesta apetitul pentru achiziţii prin preluarea portofoliului de retail al Citibank, cu credite de peste 100 mil. euro şi depozite de 175 mil. euro.


În cazul Bank of Cyprus ar fi vorba de credite de peste 300 mil. euro şi depozite de circa 200 mil. euro, însă cifrele sunt pur estimative, ultimele cifre oficiale datând din septembrie 2012.   

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO