Bănci și Asigurări

Subscrierile Euroins au ajuns la 74 mil. euro în primele şapte luni ale anului

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Anelis Baciu

18.08.2013, 20:07 114

Euroins, compania de asigurări controlată de grupul bulgar Eurohold, a înregistrat în primele şapte luni o creştere a primelor subscrise de 22%, până la 74 milioane de euro, pe fondul creşterii vânzărilor pe segmentul RCA (asigurări de răspundere civilă auto), potrivit cifrelor raportate de grup. Asigurătorul a consemnat cea mai mare creştere a afacerilor dintre companiile deţinute de bulgari. Numai în luna iulie din acest an Euroins a vândut poliţe în valoare de 11,4 milioane de euro, faţă de 9,4 milioane de euro în aceeaşi perioadă din 2012. Cea mai mare parte a afacerilor, circa 90% este concentrată pe segmentul poliţelor auto obligatorii.

Euroins este cel mai mare jucător din piaţa locală de RCA. Deşi în ultima perioadă majoritatea companiilor de asigurări locale au început să-şi restrângă afacerile pe RCA, subscrierile Euroins în contul poliţelor auto obligatorii au urcat cu 28%, până la 66,4 milioane de euro în perioada ianuarie-iulie.  Pe de altă parte, vânzările de poliţe auto facultative au coborât cu 17% după primele şapte luni ale anului, până la 2,8 milioane de euro. Ponderea asigurărilor Casco în totalul portofoliului Euroins este redusă, de circa 3,8%.  Cea mai puternică scădere a volumului de prime subscrise a fost raporatată însă pe segmentul asigurărilor property, unde afacerile au ajuns la 2,5 milioane de euro, ceea ce înseamnă un minus 28% faţă de ianuarie-iulie 2012.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels