Bănci și Asigurări

Tehnologia a săltat profitul semestrial al Libra la 8,5 mil. lei

Emilian Bituleanu, preşe­dintele Libra Internet Bank. Foto: Mihai Dăscălescu

Emilian Bituleanu, preşe­dintele Libra Internet Bank. Foto: Mihai Dăscălescu

Autor: Anelis Baciu

07.08.2014, 00:05 398

Libra Internet Bank, o bancă de talie mică specializată pe nişa profesiilor liberale, a raportat un profit net de 8,5 mil. lei (2 mil. euro) în primul semestru, de cinci ori peste ace­eaşi perioadă din 2013, pe fondul unei concentrări accentuate pe tehnologie. Chiar de­nu­mirea băn­cii indică orientarea că­tre ca­na­lele electronice de dis­tri­bu­ţie, care pot asigura un con­­trol mai strâns al costurilor.

„Majorarea profitului de aproa­pe cinci ori a venit ca urmare a strategiei de creştere bazată pe o politică de piaţă echilibrată şi controlul cheltuielilor, şi continuând să mizăm pe viteza în operaţiuni şi tehnologie“, a declarat Emi­lian Bituleanu, preşe­dintele băncii. Ban­ca a înregistrat şi o majorare cu 11% a activelor, până la 1,33 mld. lei, dar şi creşterea cu circa  21% a soldului de credite. Creşterea creditării a împins în jos rata împrumuturilor neperformante de la15,6% anul trecut la 12,6% în iunie. Spre comparaţie, media sistemului bancar este de peste 20%

Libra Internet Bank este controlată de fondul de inves­tiţii american Broadhurst, care de­ţine 57% din capital. Ameri­canii şi-au mărit cota de participaţie în ultimii doi ani prin mai multe injecţii de capital. Doar anul acesta, Broad­hurst a adus 8 mil. lei la capitalul băn­cii. Libra opera la ju­mă­tatea lunii iunie printr-o reţea de 36 de unităţi.

Peste o treime din clienţii Libra vin din segmentul corporate, fiind urmaţi de cei din industria de sănătate cu o pondere de 20% şi de cabinetele profesionale cu circa 10%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO