Bănci și Asigurări

Tiriac ii lasa locul lui Kubinschi in CA al UniCredit Tiriac

Tiriac ii lasa locul lui Kubinschi in CA al UniCredit Tiriac

Ion Tiriac

13.08.2007, 20:17 140

Omul de afaceri Ion Tiriac, care detine un pachet de 40,4% din actiunile UniCredit Tiriac Bank, a hotarat sa se retraga din Consiliul de Administratie al bancii, desemnandu-l in locul sau pe Florian Kubinschi. Schimbarea va fi supusa votului actionarilor pe 12 septembrie. Kubinschi a ocupat functia de director financiar si vicepresedinte al fostei Banca Tiriac, mentinandu-si pozitia si in institutia de credit rezultata in urma fuziunii cu HVB Bank, incheiata in toamna lui 2006. In perspectiva fuziunii ulterioare cu UniCredit, Kubinshi a parasit banca, in prezent fiind director economic al companiei de distributie Interbrands si membru in Consiliul de Administratie al Biroului de Credit. Vesanio (Cipru) si Redrum (Olanda), cele doua firme prin intermediul carora Tiriac detine participatia la UniCredit Tiriac, sunt reprezentate in Consiliul de Administratie al bancii si de Anca Ioan, CEO al Tiriac Holdings.
UniCredit Tiriac este a patra mare banca de pe piata, cu active de circa 3,6 mld. euro in iunie. In urma negocierilor cu grupul UniCredit, omul de afaceri Ion Tiriac si-a pastrat o participatie semnificativa la capital, iar numele sau a ramas pe frontispiciul bancii, actionarul majoritar considerand ca este un brand bun, cu notorietate.
Pe primul semestru, banca a obtinut un profit net de 46,1 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO