Bănci și Asigurări

Ţiriac jr. a fost ales membru în Consiliul de Supraveghere al UniCredit Ţiriac Bank

Ţiriac jr. a fost ales membru în Consiliul de Supraveghere al UniCredit Ţiriac Bank

Autor: Razvan Voican

22.04.2012, 16:44 626

Ion Alexandru Ţiriac, fiul omului de afaceri Ion Ţiriac, a fost votat de AGA de săptamâna trecută de la UniCredit Ţiriac Bank să preia un loc de membru în Consiliul de Supraveghere al băncii, în locul lui Stelian Drăgan.

Grupul italian UniCredit deţine 50,5% din bancă, în timp ce Ion Ţiriac controlează 45% din acţiuni prin două firme - Redrum International Investments - Olanda şi Vesanio Trading - Cipru. Ca în fiecare an, AGA de la UniCredit Ţiriac Bank a fost marcată de schimburi de replici dure între reprezentanţii băncii şi acţionari minoritari persoane fizice care au participat în urmă cu circa 20 de ani la înfiinţarea fostei Bănci Ţiriac, iar acum sunt captivi în UniCredit Ţiriac Bank fără ca acţionarii principali să le ofere vreo variantă de exit.

Un grup de acţionari persoane fizice române - mulţi pensionari în prezent - deţin ceva mai mult de 4% din bancă, dar italienii s-au abţinut constant să le facă vreo ofertă. În 2011 UniCredit Ţirac a făcut un profit net de 103 mil. lei după standardele româneşti de contabilitate, în creştere cu 80% faţă de nivelul din 2010, iar AGA a decis ca acest câştig să fie reinvestit în totalitate pentru consolidarea indicatorilor de solvabilitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO