Bănci și Asigurări

Topul companiilor de asigurări la jumătatea anului

Topul companiilor de asigurări la jumătatea anului

Autor: Cristina Bellu, Anelis Baciu

03.09.2013, 00:06 549
Doar patru dintre cele mai mari zece companii de asigurări de pe piaţa locală au reuşit să raporteze creşteri de două cifre ale afacerilor în primele şase luni, în timp ce cinci asigurători au raportat scăderi ale primelor brute subscrise, arată statisticile UNSAR (asociaţia asigurătorilor locali).
 
Totuşi, clasamentul asigurătorilor nu a suferit modificări semnificative la jumătatea anului, Astra menţinându-se pe primul loc în topul companiilor de asigurări generale, în timp ce piaţa asigurărilor de viaţă este dominată în continuare de olandezii de la ING Asigurări.
 
Companiile membre ale UNSAR, care deţin circa 90% din piaţa asigurărilor generale, au subscris în primul semestru prime în valoare de 3,1 mld. lei, cu 6% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
„Creşterea subscrierilor la nivelul asigurătorilor UNSAR vine din majorarea tarifelor poliţelor RCA şi chiar Casco, pentru că nu văd o explozie a cererii de produse de asigurare în piaţă. Este puţin probabil să vedem o accelerare a primelor în acest an, comparativ cu anul trecut. Am putea semnala totuşi un interes mai accentuat pentru asigurările de sănănate şi pentru asigurările obligatorii de locuinţe“, a explicat Eduard Simionescu, directorul general al brokerului Greco JLT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro