Bănci și Asigurări

Tranzactii de 3,4 mld. dolari la MasterCard

21.12.2004, 00:00 13



Volumul tranzactiilor realizate cu carduri emise sub siglele MasterCard si Maestro a insumat peste 3,4 miliarde de dolari in primele noua luni ale acestui an, in crestere cu aproximativ 45% fata de aceeasi perioada a anului trecut.



Potrivit datelor publicate de MasterCard, volumul total al platilor pentru diferite cumparaturi efectuate cu cele doua tipuri de carduri a crescut cu 141% comparativ cu perioada similara din 2003, performanta pusa pe seama atat a evolutiei pietei cat si a cresterii numarului de comercianti care accepta cardurile respective. Astfel, exista in prezent 12.975 de locatii de acceptare, in crestere cu 60% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Organizatia de carduri nu precizeaza insa care a fost volumul platilor facute cu ajutorul instrumentelor emise de bancile membre.



"Cresterea numarului de tranzactii la comercianti denota faptul ca oamenii incep sa foloseasca din ce in ce mai mult cardurile in mod corect. Daca pana de curand majoritatea tranzactiilor cu carduri erau efectuate pentru retrageri de numerar la ATM-uri, acum consumatorii au inceput sa devina constienti de beneficiile utilizarii acestora si pentru cumparaturi la comercianti, indiferent ca vorbim de carduri de debit sau de credit", comenteaza Denisa Mateescu, MasterCard Operations Manager pentru Romania.



Visa, organizatia concurenta, a anuntat la jumatatea anului un volum de tranzactii in suma de 2,2 miliarde de dolari. De asemenea, numarul de puncte de acceptare la plata depasea 13.500.



In 2004, MasterCard a atras in randul bancilor membre de pe piata romaneasca trei noi emitenti - UniCredit, San Paolo IMI si Eurom Bank.  razvan.voican@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO