Bănci și Asigurări

Trezoreria încearcă să plaseze obligaţiuni pe trei ani de 500 mil. lei

Autor: Liviu Chiru

07.04.2011, 12:37 19

Trezoreria organizează astăzi o licitaţie pentru vânzarea deobligaţiuni cu maturitatea de trei ani, în valoare de 500 demilioane de lei (aproape 122 mil. euro).

În luna martie statul nu a reuşit să plaseze titluri cumaturităţi similare, după ce la licitaţia din februarie vânduseoligaţiuni la un randament de 7,11% pe an.

Analiştii remarcă însă că de data aceasta statul vine cu oemisiune nouă de obligaţiuni, cu scadenţa în aprilie 2014, după cela licitaţiile trecute optase pentru redeschidere unor emisiuni maivechi, cu scadenţa în vara lui 2013. În aceste condiţii,randamentele cerute de investitori ar putea să fie mai mari.

"Având în vedere că aceste obligaţiuni benchmark au o maturitatemai lungă decât cele din precedentele licitaţii, ne uităm larandamentul de pe piaţa secundară a titlurilor pe cinci ani,întrucât au o maturitate mai apropiată. Astfel, considerăm cărandamentul mediu ar putea urca la 7,3% pe an", comenteazăanaliştii ING Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels