Bănci și Asigurări

Turcii de la Garanti au ajuns la active de 770 mil. euro

10.12.2009, 23:07 71

Garanti Bank, sucursala locala a grupului turc cu acelasi nume,avea la sfarsitul lunii noiembrie un portofoliu de credite de 510mil. euro, in crestere cu 45% comparativ cu aceeasi perioada aanului trecut, potrivit oficialilor bancii.

Activele detinute de Garanti in Romania au urcat, de asemenea,cu 70% de la sfarsitul anului trecut incoace, pana la 770 mil.euro. Pana la sfarsitul anului, banca estimeaza ca va ajunge la150.000 de clienti, fata de 135.000 la sfarsitul lunii trecute.

"Ne asteptam la cresteri si in 2010, cand vom continua sa neconsolidam pozitia pe piata ca banca universala prin extindereaportofoliilor si dezvoltarea produselor si serviciilor", a declaratMurat Atay, directorul general al Garanti Bank.

Garanti s-a dezvoltat agresiv pe segmentul cardurilor de creditsi de debit, ajungand sa aiba un portofoliu de 130.000 de carduri.In 2009, banca a emis circa 55.000 de carduri de credit BonusCard,dupa ce la sfarsitul anului trecut avea aproape 25.000 de clientipe acest produs.

Un alt segment unde banca se afla intr-o pozitie mai bunacomparativ cu media pietei este reprezentat de operatiunile detranzactionare pe piata valutara. "Daca la nivelul pietei bancareavem o cota de circa 1% dupa active, operatiunile de trezorerie pecare le efectuam ajung la aproape 2% din totalul volumelortranzactionate pe piata", a declarat Cristian Geanaliu, directortrezorerie in cadrul Garanti.

Garanti Bank participa si la programul "Prima casa", unde aacordat credite de circa 1 mil. euro si are in diverse stadii deanaliza dosare in valoare de inca un milion de euro, potrivit luiOkan Yurtsever, directorul de retail banking al Garanti. Bancapoate acorda credite prin "Prima casa" in limita unui plafon de 3,4mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO