Bănci și Asigurări

Turcii de la Garanti Bank şi-au consolidat revenirea pe profit cu un câştig net de 17 mil. euro în S1

Turcii de la Garanti Bank şi-au consolidat revenirea pe...

Autor: Anelis Baciu

03.09.2013, 00:05 33
Garanti Bank, o bancă de talie medie pe piaţa locală controlată de unul dintre cele mai puternice grupuri financiare din Turcia, a raportat un profit net de 17 milioane de euro în primul semestru, de patru ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
Turcii au reuşit astfel să-şi consolideze profitul după ce majorarea provizioanelor în contul creditelor neperformante a dus la un rezultat negativ de 22 milioane de euro anul tecut. În primul trimestru Garanti raportase un profit de 8,4 milioane de euro.
 
„Garanti şi-a menţinut trendul ascendent prin achiziţia de noi clienţi, creşterea volumului de depozite şi de credite acordate în special pe segmentul IMM-urilor – motorul creşterii economice în contextul actual“, a declarat Ufuk Tandogan, CEO al Garanti.
 
Veniturile consolidate ale băncii şi ale celor trei instituţii financiare nebancare pe care le controlează s-au situat la 65 milioane de euro, iar totalul activelor a ajuns la 1,75 miliarde de euro în perioada ianuarie-iunie a acestui an. La sfârşitul anului trecut banca avea active bilanţiere de 1,5 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro