Bănci și Asigurări

UBS, una dintre cele mai mari bănci din Europa, a fost amendată cu aproape 4 mld. euro pentru că ar fi ajutat, în mod ilegal, clienţii să ascunda miliarde de euro de Fisc

UBS, una dintre cele mai mari bănci din Europa, a fost...

Autor: Mediafax

21.02.2019, 00:00 244

Banca elveţiană UBS a fost amendată cu 3,7 miliarde de euro de către autorităţile franceze, într-un caz de fraudare a plăţii taxelor, relatează BBC. Conform unei instanţe pariziene, banca a ajutat, în mod ilegal, clienţii francezi să ascundă miliarde de euro de Fisc, între 2004 şi 2012.

Acuzaţiile au fost respinse de instituţia financiară, iar un avocat a declarat că banca va contesta decizia. La fel ca în Statele Unite în 2009 şi în Germania în 2014, UBS a acceptat amenda.

Pe lângă cele 3,7 miliarde de euro, banca va plăti 800 de milioane de euro statului francez drept despăgubiri. Procurorii au susţinut că UBS a ajutat în mod sistematic clienţii să evite plata taxelor, iar spălarea sumelor provenite din fraude fiscale a fost efectuată la o scară industrială. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO