Bănci și Asigurări

Un an fabulos pentru bănci. Deutsche Bank sparge toate recordurile: Gigantul german anunţă cel mai mare profit trimestrial din ultimii 11 ani

Un an fabulos pentru bănci. Deutsche Bank sparge toate...

Autor: Ştefan Stan

25.04.2024, 12:53 439

Activitatea de tranzacţionare şi cea de investment banking au ajutat Deutsche Bank să obţină în primele trei luni ale anului 2024 cele mai mari profituri trimestriale din ultimii 11 ani, reflectând o tendinţă similară la marii săi rivali de pe Wall Street.

Cel mai mare creditor din Germania a declarat joi că venitul net din primul trimestru a crescut cu 10% faţă de anul precedent, la 1,45 miliarde de euro, uşor peste aşteptările analiştilor.

Veniturile băncii sale de investiţii au crescut cu 13%, până la 3 miliarde de euro, datorită unei creşteri de 7% în tranzacţionarea cu venituri fixe şi a unui salt de 54% în ceea ce priveşte iniţierea şi consultanţa, în condiţiile în care tranzacţiile la nivel mondial au început să se relanseze după o perioadă de doi ani de criză.

Directorul general Christian Sewing a declarat că banca este pe cale să atingă obiectivele ambiţioase pentru 2025 privind creşterea veniturilor, reducerea costurilor şi rentabilitatea capitalului propriu „pe toate dimensiunile”.

Acţiunile Deutsche Bank au crescut cu peste 60% în decurs de un an, până la 15,40 euro, cel mai ridicat nivel din ultimii şapte ani, dar în continuare cu 90% sub nivelul maxim atins de bancă înainte de criza financiară din 2008.

Costurile au scăzut cu 6% în trimestru, până la 5 miliarde de euro, împingând raportul costuri-venituri la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani. Banca a alocat 439 de milioane de euro pentru creditele neperformante în trimestrul respectiv, în scădere faţă de cele 488 de milioane de euro pe care le-a provizionat în ultimul trimestru al anului trecut.

Rentabilitatea capitalului propriu tangibil s-a situat la 8,7%, mai mare decât cu un an înainte, dar sub ţinta pe termen mediu a Deutsche, de peste 10%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO