Bănci și Asigurări

Un datornic a câştigat 18.000 de euro prin concilierea oferită de Centrul de Soluţionare a Litigiilor Bancare

Un datornic a câştigat 18.000 de euro prin concilierea...

Autor: Mediafax

01.12.2016, 00:04 174
Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar - CSALB - a soluţionat 27 de dosare şi a pri­mit 200 de cereri de la consumatori în cele opt luni de când a devenit ope­ra­ţional, a anunţat marţi conducerea in­stituţiei.
 
„Consumatorii au solicitat resti­tui­rea comisionului de risc, diminuarea ra­telor, în general diminuarea eforturilor de plată.
 
Centrul a reuşit să diminueze aceste eforturi de la câ­teva sute de lei pâ­nă la peste 18.000 de euro pe un con­tract de credit ipotecar“, a de­cla­rat Liviu Feno­ghen, di­rec­t­rul CSALB.
 
Acesta a pre­cizat că până în prezent cei care au apelat la procedura volun­ta­ră de soluţionare a litigiilor au solicitat doar concilierea, şi nu arbitrajul, pentru a putea oricând să renunţe la pro­cedurile în derulare.
 
CSALB primeşte plângerile care vin din partea persoanelor fizice şi care vi­zează contractele de creditare, de­pozitele, operaţiunile de schimb valu­tar etc. Aceste contracte au fost încheiate cu bănci, IFN, case de credit, de ajutor reciproc sau de amanet.
 
Conciliatorii CSALB sunt experţi în domeniul financiar şi juridic, cu o experienţă de peste zece ani în domeniu.
 
Costul pentru un dosar asistat de CSALB este de 993 de lei, sumă care re­pre­zintă cheltuielile cu imprimatele, ono­rariul conciliatorului, plus taxe şi impozite.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO