Bănci și Asigurări

Un membru al CA al BNR câştigă 3.200 euro/lună net

Un membru al CA al BNR câştigă 3.200 euro/lună net

Autor: Cristian Hostiuc

15.12.2011, 00:08 1703

Un membru al Consilului de Administraţie al Băncii Naţionale (BNR) câştigă pe an din această funcţie 163.388 lei net (38.000 de euro pe an, respectiv, 3.200 euro/lună). Această sumă apare "din greşeală" în declaraţia de interese a profesorului universitar doctor Marin Dinu, care a fost ales membru al CA al BNR în 2009.

În declaraţia de avere publicată pe site-ul BNR, suma este ştearsă, având în vedere că cei din Banca Naţională nu fac publice veniturile încasate din poziţiile ocupate în BNR. În declaraţia de interese apare însă venitul încasat în calitate de membru al CA al BNR.

Deşi este o instituţie publică, Banca Naţională a evitat să publice salariile încasate de conducere şi personalul de top, invocând confidenţialitatea şi o prevedere a Băncii Centrale Europene.

Oficial nu se ştie cât este salariul guvernatorului Băncii Naţionale Mugur Isărescu şi al celor trei membri executivi ai conducerii. Ceilalţi cinci membri, non-executivi, ai CA al BNR, pe perioada mandatului nu pot fi angajaţi în altă parte cu excepţia poziţiilor didactice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO