Bănci și Asigurări

Unde au ajuns bancherii formaţi în „şcoala de corporate" de la ABN Amro

Autor: Ciprian Botea

16.10.2014, 00:08 2584

ABN Amro, banca creată de grupul olandez cu acelaşi nume în 1999, a fost o bună „şcoală de bancheri“, în special pe zona de corporate, care au început să fie vânaţi de concurenţă mai ales în ultimii doi ani, când grupul britanic RBS care a preluat banca în 2008 s-a hotărât să închidă operaţiunile locale.

Zece bancheri specializaţi pe seg­mentele corporate, trezorerie, restruc­turare de credite sau financiar formaţi în fosta ABN Amro (actuala RBS), o puternică bancă de corporate creată de olandezii de la ABN în 1996, au părsit banca în ultimii doi ani şi au ajuns în poziţii-cheie în cadrul unor jucători mari precum BCR, BRD, ING, UniCredit şi Citi sau chiar în bănci din străinătate. Şi alţi bancheri din fosta ABN Amro, recrutaţi de concurenţă cu mai mult timp în urmă, ocupă poziţii de top în sistemul bancar. Cel mai bine poziţionat dintre foştii bancheri ai ABN Amro este Sergiu Manea, actualul vicepreşedinte corporate al BCR, care a lucrat pentru olandezi între 2000 şi 2005,

La BCR a ajuns anul acesta şi Radu Crăciun, pe poziţia de economist-şef şi director al departa­mentului de cercetare. Crăciun a lucrat la ABN Amro timp de un deceniu, până în 2007.

Un alt bancher cu state vechi în ABN Amro/RBS este Roxana Moldovan, unul dintre cei mai influenţi bancheri din zona de corporate banking, care a preluat de la începutul acestui an poziţia de preşedinte al consiliului de supraveghere al BRCI (fosta ATE Bank).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO