Bănci și Asigurări

Unde lucrează foştii şefi de bănci din România. Dominic Bruynseels, fost şef al BCR şi al First Bank (anterior Piraeus Bank), este preşedinte al MaiMaiCredit IFN şi proprietar al Ardora Enterprises, cu specific imobiliar

Dominic Bruynseels

Dominic Bruynseels

Autor: Claudia Medrega

11.10.2022, 16:40 2341

Unii foşti şefi ai băncilor din România, care au părăsit poziţiile de CEO, au decis să rămână în sectorul financiar, un exemplu fiind Dominic Bruynseels, care după ce a condus în perioada 2008-2012 BCR, a revenit în vara anului 2018 în sistemul bancar românesc ca preşedinte executiv al First Bank (fosta Piraeus Bank), iar din 2022 este chairman al unei IFN (instituţie financiară nebancară), respectiv MaiMaiCredit IFN.

Britanic de origine, Dominic Bruynseels are o carieră financiar-bancară de aproximativ patru decenii. El ocupă din acest an poziţia de director nonexecutiv şi chairman al MaiMaiCredit IFN. Totodată, el figurează ca proprietar (inde­pendent business owner) al Ardora Entreprises SRL (din noiembrie 2019 şi până în prezent), companie activă în sectorul imobiliar (residential and commercial property development), conform profilului lui de Linkedin. În 2011, bancherul îşi înfiinţase firma de consultanţă în management Ardora Enterprise, el precizând la vremea respectivă că este vorba de o iniţiativă privată, fără legătură cu funcţia deţinută la BCR.

Dominic Bruynseels a venit în România în 2008 după o experienţă îndelungată în grupul britanic Barclays, inclusiv în Africa. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO