Bănci și Asigurări

Ungurii de la OTP aduc 10 mil. euro pentru pensii

25.04.2007, 18:55 13

Grupul financiar ungar OTP va investi in urmatorii cinci ani peste 10 mil. euro pentru intrarea pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), a declarat Calin Matei, directorul general adjunct al OTP Garancia Asigurari. "Noua societate, care va fi infiintata pentru administrarea pensiilor private obligatorii, va avea un capital initial de peste 5,5 mil. euro, dar, in acest moment, dezvoltarea activitatii in domeniul pensiilor private se desfasoara pe doua directii, si anume pensii facultative, prin OTP Garancia Asigurari, si pensii obligatorii, prin intermediul noii companii", a adaugat Matei.
Potrivit lui Matei, OTP Garancia Asigurari a depus, la 17 aprilie, la Comisia de Supraveghere a Sistemului Privat de Pensii (CSSPP) o cerere de autorizare ca administrator de pensii facultative. "In decurs de doi ani, bugetul de investitii pentru acest tip de activitate va depasi trei milioane euro", a afirmat directorul OTP Garancia Asigurari. La finele anului 2006, actionarii OTP Garancia Asigurari au hotarat modificarea actului constitutiv al societatii si includerea activitatii de administrare a fondurilor de pensii facultative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO