Bănci și Asigurări

Ungurii de la OTP negociază o linie de credit de 50 de milioane de euro de la BEI pentru finanţarea IMM-urilor

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Razvan Voican

18.03.2014, 00:00 279

OTP Bank, numărul 18 în clasamentul activelor bancare pe 2013, se pregăteşte să intre pe lista instituţiilor de credit care au accesat finanţări de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) de la începutul crizei pentru creşterea autonomiei financiare în contextul restrângerii sprijinului de la băncile-mamă din străinătate.

Ungurii discută cu BEI o linie de credit de 50 mil. euro care ar urma să ajungă în zona IMM-urilor spre care atât BEI, cât şi BERD şi IFC se tot străduiesc să dirijeze fonduri prin intermediul băncilor, în condiţii de preţ şi de maturitate cât mai favorabile.

După ce într-o primă fază BEI a susţinut în principal bănci din prima ligă, treptat se duce şi spre jucători mai mici. Miercuri banca Uniunii Europene semnează cu Garanti Bank România un acord de împrumut tot de 50 mil. euro pentru finanţarea IMM-urilor, a companiilor de talie medie şi a entităţilor publice care implementează proiecte în industrie, servicii şi infrastructură.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO