Bănci și Asigurări

UniCredit a ajuns la concluzia ca numele Tiriac atrage clienti

10.11.2006, 18:26 14

UniCredit Group, care in prezent opereaza doua banci pe piata romaneasca - HVB-Tiriac si UniCredit Romania -, a hotarat ca entitatea ce va rezulta anul viitor din fuziunea celor doua va fi botezata UniCredit Tiriac Bank.
"S-a dorit stabilirea unui brad unitar in Europa Centrala si de Est, bazat pe numele UniCredit, iar acolo unde era un brand local foarte puternic, a fost pastrat ca atare sau inclus in noul nume. In Romania, s-a considerat ca 'Tiriac' este un brand bun, pentru ca se bucura de notorietate si a fost pastrat prin intelegere cu Ion Tiriac. De-a lungul timpului s-a dovedit un nume bine acceptat pe piata si a atras clienti fideli", a explicat pentru ZF Rasvan Radu, viitorul presedinte executiv al UniCredit Tiriac Bank.
In mod similar, subsidiara din Bulgaria a grupului va fi denumita UniCredit Bulbank, iar in Croatia va ramane vechiul brand - Zagrebacka banka.
Dan Pascariu, presedintele HVB-Tiriac si viitorul sef al Consiliului de Administratie al UniCredit Tiriac, spune ca decizia s-a bazat pe un studiu de evaluare a gradului de cunoastere al marcii Tiriac pe piata, dar reflecta si participatia omului de afaceri Ion Tiriac la capitalul viitoarei banci, respectiv dreptul acestuia de a contribui la orice majorare de capital. Procesul de rebranding urmeaza sa inceapa dupa jumatatea anului viitor, adica dupa ce se va fi incheiat procesul de fuziune dintre HVB Tiriac Bank si UniCredit Bank Romania.
Rasvan Radu afirma ca inca nu s-au terminat negocierile cu Ion Tiriac in privinta cotei pe care acesta o va detine in capitalul viitoarei banci.
"Urmatorul pas in pregatirea fuziunii este tocmai negocierea viitoarei structuri a actionariatului, dupa care vor fi convocate AGA ale celor doua banci, in vederea aprobarii", a declarat presedintele UniCredit Romania.
Pe baza datelor privind activele bancare la sfarsitul lunii septembrie, viitoarea banca UniCredit Tiriac Bank s-ar clasa pe locul al patrulea, cu circa 3,2 miliarde de euro, in urma Raiffeisen, care a inregistrat active de 3,56 mld. euro.
"Fotografia momentului are relevanta ei, insa pe termen mediu se vede deja o volatilitate mare a activelor, in functie de modul in care bancile se adapteaza la conditiile de pe piata. Unele transfera active in afara, altele cresc repede pe seama depozitelor atrase, inclusiv de la nerezidenti si apoi, la un moment dat, scad", spune Rasvan Radu.
El afirma ca UniCredit Tiriac Bank se va concentra pe profitabilitate si mai putin pe cota de piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO