Bănci și Asigurări

Unicredit Bank, consilierul financiar al fondului de investiţii J.C. Flowers în achiziţia Piraeus Bank România

Alin Pop, şef al departamentului de Investment Banking and Corporate Finance Advisory din cadrul UniCredit Bank

Alin Pop, şef al departamentului de Investment Banking and Corporate Finance Advisory din cadrul UniCredit Bank

22.12.2017, 14:15 1489

Unicredit Bank a asigurat partea de consultanţă financiară pentru fondul de investiţii J.C. Flowers în achiziţia  Piraeus Bank România, banca numărul 13 pe piaţă cu o cotă de 1,6% la finalul anului 2016.

Echipa de consultanţă a Unicredit a fost condusă de Alin Pop, şeful departamentului de fuziuni şi achiziţii al băncii.

"Suntem bucuroşi că am susţinut cumpărătorul în acest proces. Această tranzacţie demonstrează capabilităţile noastre în oferirea de servicii de consultanţă transfrontaliere şi, de asemenea, în segmentul financiar", a menţionat Alin Pop, şef al departamentului de Investment Banking and Corporate Finance Advisory din cadrul UniCredit Bank.

După mai bine de doi ani de încercări, fondul global de investiţii J.C. Flowers a reuşit să obţină semnătura Piraeus pentru achiziţia operaţiunilor din România.

Conform unor surse din piaţa bancară citate de ZF, J.C. Flowers ar trebui să plătească aproximativ 35 de milioane de euro pentru capitalul Piraeus Bank România, care are un capital propriu de aproximativ 150 de milioane de euro.

De asemenea, fondul de investiţii trebuie să rambureseze către Grupul Piraeus peste 100.000 de milioane de euro din liniile de finanţare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels