Bănci și Asigurări

UniCredit crediteaza filiale pe bonitatea firmei-mama

22.10.2007, 19:54 45

Filialele din Romania ale unor firme straine cliente ale grupului UniCredit au acces din aceasta toamna la creditul Cross Border Plus pe care il pot accesa mai usor de la UniCredit Tiriac Bank pe baza bonitatii companiilor-mama.
Creditul este conceput ca solutie personalizata atat pentru firmele nou infiintate, cat si pentru companiile medii si de mari dimensiuni, in vederea finantarii filialelor din Europa Centrala si de Est, precum si din Italia, Austria si Germania. Produsul este accesibil si companiilor romanesti care se extind pe piete pe care este prezent si grupul UniCredit.
Pentru a obtine un astfel de credit, fiecare client al grupului se poate adresa consultantului bancar UniCredit al companiei-mama. Pe baza relatiilor globale de afaceri si a bonitatii companiei-mama, banca partener a acestei companii transmite referinte catre banca din cadrul Grupului UniCredit de la care se solicita creditul. Apoi, consultantul bancar din tara in care isi are sediul filiala companiei se va ocupa de procesul local de creditare, asigurand o rambursare rapida a facilitatii de credit. Clientul poate opta intre diferite aranjamente de indatorare, de exemplu facilitati de descoperire de cont pentru capital operational, imprumuturi pentru investitii si garantii. Valoarea creditelor poate ajunge la 10 milioane de euro (sau contravaloarea in moneda locala), pentru o perioada de pana la 5 ani.
Bancile cu prezenta regionala puternica incearca sa puna in valoare structura de grup si sa valorifice acoperirea unui numar mare de piete. Si Raiffeisen sprijina dezvoltarea companiilor pe mai multe piete din regiune, tratandu-i la nivelul diferitelor filiale ca pe clienti ai grupului.
Subsidiarele pe care o companie le deschide pe alte piete pot astfel beneficia de relatia companiei-mama cu banca, de istoricul de credit, accesand astfel finantari mai avantajoase pe langa cele pe care i le poate oferi direct firma-mama. De asemenea, Erste a organizat la BCR un departament specilizat dedicat clientilor grupului austriac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO