Bănci și Asigurări

UniCredit Group ingheata reteaua de unitati in regiune

08.10.2008, 17:20 24

UniCredit va ingheta anul viitor proiectele de extindere a retelelor teritoriale din Europa Centrala si de Est, in contextul masurilor de reducere a costurilor, a afirmat Alessandro Profumo, CEO al celui mai mare grup bancar italian dupa active.

"Vom avea o strategie flexibila: deschiderea de noi unitati va fi oprita, insa ne vom concentra resursele pe tari prioritare - Rusia, Turcia si Romania - datorita marimii pietelor si ratelor mai mari de crestere", a spus seful UniCredit Group la o conferinta organizata de Merrill Lynch.
UniCredit Tiriac Bank, filiala din Romania a grupului italian, a lansat anul acesta un program accelerat de deschidere de sucursale, depasind in septembrie pragul de 200.
"Pana la sfarsitul acestui an deschiderile de sucursale se vor face conform planului, urmand ca numarul acestora sa ajunga la 240 de unitati la sfarsitul lui decembrie. In ceea ce priveste strategia de extindere a retelei pentru 2009, aceasta va fi stabilita in urma unei analize a pietei la momentul respectiv, inclusiv a impactului noilor norme BNR asupra pietei de creditare", au declarat reprezentantii UniCredit Tiriac Bank. Profumo afirma ca grupul va aplica o disciplina stricta a costurilor, o parte dintre masuri fiind deja adoptate, iar altele urmand in 2009 astfel incat sa rezulte o scadere a costurilor totale in termeni absoluti.
Inainte de agravarea crizei, UniCredit aprobase o strategie de crestere organica rapida in Romania, care include lansarea unei companii de consumer finance in aceasta toamna.
Intre timp, transformarea mediului financiar international a adus grupul italian in situatia de a-si revizui estimarile de profit pe anul in curs si de a lansa un proiect de consolidare a capitalului cu 6,6 miliarde de euro.
Si Erich Hampel, CEO al Bank Austria - membra a UniCredit Group si actionar principal al UniCredit Tiriac Bank -, a anuntat ca va revizui tinta de profit de 3 mld. euro pe 2008.
Moody's a redus marti ratingul UniCredit, iar S&P si Fitch au dat perspectiva negativa de rating.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO