Bănci și Asigurări

UniCredit ia în considerare un exit din Rusia şi îşi face calculele ce impact ar avea ieşirea completă

UniCredit ia în considerare un exit din Rusia şi îşi...

Autor: Ştefan Stan

15.03.2022, 16:44 1291

Directorul executiv al UniCredit, Andrea Orcel, a declarat vrea ca vrea să retragă banca din Rusia şi efectuează o analiză "urgentă" a modului în care ar funcţiona o astfel de ieşire complicată, scrie FT. 

Băncile au fost unul dintre ultimele sectoare care au anunţat că se retrag din Rusia de la invazia acesteia în Ucraina luna trecută, dar JPMorgan, Goldman Sachs şi Deutsche Bank au anunţat fiecare în ultimele zile că îşi reduc operaţiunile.

UniCredit este unul dintre cei câţiva creditori occidentali cu o prezenţă mult mai mare în Rusia, datorită activităţilor sale bancare comerciale şi de retail.

Săptămâna trecută, banca a avertizat că se confruntă cu pierderi de peste 7 miliarde de euro într-un "scenariu extrem", în care întreaga sa activitate din Rusia ar fi distrusă.

În cadrul conferinţei Morgan Stanley European Financials Conference de marţi dimineaţă, Orcel a declarat că nu a fost luată nicio decizie cu privire la ieşirea grupului din Rusia.

"Mi-ar fi destul de uşor să spun că vom părăsi Rusia - este ceea ce ne dorim cu toţii să facem şi este ceea ce ne cer minţile şi corpurile noastre", a spus Orcel. "Cu toate acestea, UniCredit are aproximativ 4.000 de persoane în Rusia. Acoperim 1.500 de corporaţii, dintre care 1.250 sunt europeni care încearcă să se desprindă de această ţară".


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO