Bănci și Asigurări

UniCredit isi aduce sef la corporate banking din Hong Kong

UniCredit isi aduce sef la corporate banking din Hong Kong
02.06.2010, 23:39 61

Italianul Gianfranco Bisagni (foto), 52 de ani, a fost desemnatsa preia pozitia de vicepresedinte executiv al UniCredit TiriacBank responsabil cu divizia corporate si investment banking, careare in coordonare si serviciile de private banking.

El vine tocmai din Hong Kong, unde a condus sucursala locala aUniCredit, supervizand si afacerile pe corporate banking derulatede grupul italian in regiunea Asia-Pacific. Bisagni revine inEuropa dupa ce anterior pozitiei din Hong Kong a detinut functii detop management in Statele Unite, la sucursala din New York aUniCredit si la reprezentanta din Chicago a grupului. El lucreazapentru UniCredit de 32 de ani, construindu-si cariera bancara ininteriorul grupului.

Acum, Bisagni asteapta aprobarea Bancii Nationale pentru a seputea instala oficial in postul de vicepresedinte executiv laUniCredit Tiriac Bank. Prin preluarea pozitiei de la Bucuresti,bancherul italian parcurge practic traseul "intoarcerii lafundamentele bankingului" pe care si l-au asumat mai multe bancioccidentale in urma izbucnirii crizei financiareinternationale.

Dupa experienta in centrele super-sofisticarii financiare - HongKong si New York - Bisagni are de descoperit la Bucuresti o piatainca rudimentara mai ales la capitolul investment banking, dardestul de putin avansata si la nivelul produselor de corporatebanking.

La UniCredit Tiriac Bank, divizia de servicii pentru companiidetine insa o pondere de peste ju matate din afacerile bancii carese lupta pentru pozitia de lider in domeniu, asa ca noul sef vaavea unde sa-si foloseasca experienta. El vine ca executiv intr-oinstitutie de credit care de-abia a implinit trei ani, dar care apre luat o pozitie puternica pe corporate banking mostenita de lafosta HVB Bank si de la UniCredit Romania.

Bisagni preia postul ramas vacant dupa plecarea turcului MelihMengu, care s-a hotarat sa se intoarca in tara natala dupa aproape12 ani pe piata financiara romaneasca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO