Bănci și Asigurări

UniCredit se grabeste sa se extinda la 50 de unitati pana in decembrie

19.10.2005, 20:02 9

UniCredit Romania a deschis inca doua sucursale, ajungand astfel la o retea de 40 de unitati. Pana la sfarsitul anului banca mai are in plan deschiderea a inca zece unitati, urmarind ca prin aceasta extindere sa ajunga in toate zonele cu potential de afaceri ridicat. In prezent, Capitala concentreaza 13 dintre unitatile bancii.

"Banca UniCredit Romania va continua strategia de dezvoltare pe piata locala, atat a portofoliului de produse si servicii competitive, cat si a retelei de sucursale. Pana la sfarsitul acestui an vom mai deschide inca 10 unitati si vom acoperi practic intreaga tara", a declarat Rasvan Radu, presedinte executiv al bancii.

UniCredit si-a extins portofoliul de produse destinate clientilor individuali anul acesta cu un credit de consum, dupa ce anul trecut lansase si imprumuturi ipotecare. Prin Creditinstant banca ofera finantari pentru nevoi personale cu o dobanda de 14% la lei, respectiv 10,99% la euro. In cazul imprumuturilor imobiliare, dobanzile sunt de 8% la valuta si 12% la lei.

Banca va fi implicata anul viitor intr-un proces de fuziune cu HVB Tiriac, dupa ce principalul actionar, grupul italian UniCredito, a fuzionat cu grupul german HVB. Pe piata locala, filiala grupului german, HVB Bank Romania, va fi implicata insa mai intai intr-o fuziune cu Banca Tiriac, care ar trebui sa devina efectiva in prima parte a anului urmator. Abia dupa finalizarea acestei operatiuni va putea demara si consolidarea cu UniCredit.

UniCredit detinea la jumatatea anului active totale in valoare de 426 de milioane de euro, in crestere cu 69% fata de iunie 2004. Banca a obtinut in prima jumatate a anului un profit net de peste 2 milioane de euro, cu 112% mai mare decat in urma cu un an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO