Bănci și Asigurări

Vânzările de poliţe Casco le-au depăşit pe cele de RCA în portofoliul Omniasig în S1

Vânzările de poliţe Casco le-au depăşit pe cele de...

Autor: Anelis Baciu

13.09.2016, 00:05 222
Omniasig, companie deţinută de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), a vândut în intervalul ianuarie-iunie a acestui an asigurări auto facultative Casco în valoare de 173 milioane de lei (39 mil. euro), în creştere cu circa 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
Subscrierile din asigurări Casco au depăşit astfel subscrierile din asigurări RCA care au scăzut în primele şase luni ale anului cu 26%, până la 134,6 milioane de lei (30 mil. euro). Asigurările Casco au ajuns să reprezinte la finalul lunii iunie aproape 40% din portofoliul total al Omniasig, în timp ce poliţele RCA au o pondere de sub 30%. Acţionarul Omniasig Vienna Insurance Group pare să aibă o strategie complet diferită la Omniasig faţă de Asirom, cealaltă companie care activează pe segmentul poliţelor generale pe care o are în portofoliul local.
 
Astfel, dacă Omniasig şi-a redus expunerea pe segmentul asigurărilor auto obligatorii, Asirom a accelerat vânzările de RCA, ajungând să fie lider pe acest segment cu o cotă de piaţă de peste 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO