Bănci și Asigurări

Vienna Insurance a platit 244 mil. euro pe asigurarile BCR

16.09.2008, 20:28 20

Austriecii de la Vienna Insurance, cel mai mare grup de pe piata locala a asigurarilor, au platit 244 mil. euro pentru preluarea diviziei de asigurari a BCR.

Aceasta este a doua tranzactie dupa marime din piata asigurarilor, dupa cea prin care francezii de la Groupama au cumparat Asiban, suma platita in acest caz fiind de 350 mil. euro.

Tranzactia prin care Vienna Insurance a cumparat BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata de la Erste a fost finalizata la inceputul acestei saptamani.

Divizia de asigurari a BCR a inregistrat anul trecut afaceri de circa 200 mil. euro, ceea ce inseamna ca pretul platit pentru un euro cifra de afaceri este de peste 1,2 euro.

Aceasta tranzactie face parte dintr-o operatiune la nivel regional, prin intermediul careia Vienna Insurance a preluat intreaga activitate de asigurari a Erste, valoarea totala a achizitiei fiind de 1,44 mld. euro.

Vienna Insurance si Erste au semnat un acord de colaborare pentru o perioada de 15 ani, care presupune vanzarea incrucisata a produselor.

"Datorita colaborarii stranse dintre companiile membre ale VIG si grupul BCR in Romania, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata isi vor pastra numele atat timp cat VIG va detine o cota de peste 50% in cadrul acestora si atat timp cat acordul de distributie va fi valabil. In plus, birourile BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata vor continua sa functioneze in cadrul sucursalelor BCR pana cand cele doua parti vor decide altfel", au declarat oficialii Erste.

Companiile BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata se adauga astfel celorlalti trei asiguratori din portofoliul Vienna Insurance: Omniasig, Asirom si Omniasig Life. Recent, grupul a vandut companiile Unita si Agras catre Uniqa, pentru a nu incalca prevederile legale din domeniul concurentei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO