Bănci și Asigurări

Vladescu: Daca vrea sa trecem la euro, Isarescu trebuie sa fie premier. De ce nu vrea Isarescu sa fie premier?

Vladescu: Daca vrea sa trecem la euro, Isarescu trebuie sa fie premier. Sunteti de acord?
09.12.2009, 23:06 32

Daca realmente isi doreste ca Romania sa adopte euro la 1ianuarie 2015, Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, ar trebui saaccepte sa preia postul de premier timp de doi-trei ani, credeSebastian Vladescu (desen), fost ministru al finantelor.

"Am colaborat cu Mugur Isarescu atat ca premier, cat si caguvernator si as putea spune ca am vazut o diferenta foarte mareintre cele doua ipostaze, fiind un om dedicat institutiei pentrucare lucreaza. Cred ca in rolul de premier are o perspectiva multmai larga asupra lucrurilor si poate gasi parghii de colaborare cuBNR care altfel ar fi greu de gasit. Daca vrea ca in ultimul an demandat de guvernator sa mearga cu Romania in zona euro, cred cai-ar prinde mult mai bine sa fie premier doi-trei ani decat sacontinue sa se concentreze pe inflatie."

Vladescu se asteapta ca economia sa scada cu circa 2% si in2010, si ca atare nu vede nicio sansa ca anul viitor sa fie folositpentru pregatirea trecerii la euro. "Este foarte greu sa-tiinchipui ca 2011-2012 vor fi suficienti ca ani de bataie pentruatingerea acestui obiectiv."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO