Bănci și Asigurări

Volksbank ajunge la 100 de unitati

06.09.2006, 18:35 18

Volksbank, o banca de talie medie, si-a propus sa ajunga la 100 de unitati pana la sfarsitul lui septembrie. Luna trecuta, banca a deschis patru sucursale, ajungand astfel sa opereze o retea de 90 de unitati.
Volksbank si-a diversificat de anul acesta canalele de distributie, apeland la unitati operate in franciza, pentru a-si dezvolta mai rapid reteaua si cu costuri mai mici.
In prezent, banca are 59 de sucursale proprii si 31 de unitati operate in sistem de franciza.
Nivelul de 100 de unitati trebuia atins, conform planurilor initiale, la sfarsitul anului. In 2006 mai multi jucatori au presat insa pe extinderea retelei, urmarea fiind rasturnarea planurilor initiale.
BRD-SocGen a deschis saptamana aceasta unitatea numarul 500, dupa ce a deschis 176 de agentii numai de la inceputul anului. Si Banca Transilvania, unul dintre cei mai acitivi jucatori din sistem, si-a atins in august tinta de 300 de unitati, propusa initial pentru sfarsitul anului. BCR, care a cazut la jumatatea anului pe locul al treilea in topul bancilor dupa marimea retelei, controleaza in prezent 446 de sucursale si agentii.
Volksbank a reusit sa obtina in primul semestru un profit net de 5,9 milioane de euro, aproape de trei ori mai mare decat cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, chiar in contextul investitiilor importante in extinderea retelei.
Datele sunt calculate conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS), insa nu au fost inca auditate.
Potrivit standardelor romanesti de contabilitate, profitul net a fost in primul semestru de 4,1 milioane de euro. Oficialii bancii se asteapta ca pana la sfarsitul anului profitul sa depaseasca zece milioane de euro.
Activele bancii au urcat la jumatatea anului la 704,5 milioane de euro, fiind cu 89% mai mari decat in iunie anul trecut. In acest interval, portofoliul de credite al bancii a urcat cu 112%, ajungand la aproape 485,5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO