Bănci și Asigurări

Volksbank finanteaza importurile din Italia

28.09.2004, 00:00 8



Volksbank Romania ofera finantare externa importatorilor din Romania care incheie contracte cu exportatorii italieni pentru achizitionarea de materii prime, instalatii, echipamente si alte bunuri de capital. Produsul este destinat clientilor persoane juridice si este disponibil deja la sucursalele bancii.



Valoarea unui astfel de credit contractat trebuie sa fie de minimum 80.000 euro, iar perioada de creditare este de maximum 5 ani.



Banca percepe la aceste finantari o dobanda variabila (dobanda curenta este de 6,5% pe an).



Volksbank finanteaza valoarea investitiei in proportie de 85%, prin emiterea de acreditive in favoarea exportatorului italian, diferenta de 15% urmand a fi platita in avans de importator direct exportatorului.



Momentan, italia este singura tara pentru care banca ofera aceasta facilitate de finantare companiilor autohtone.



Pe primul semestru al anului banca a realizat un profit net de 1,5 milioane de euro, in crestere cu 355% fata de aceeasi perioada a anului treut. Banca detinea in iunie active totale in valoare de 181 de miliaone de euro, in crestere cu 55% comparativ cu inceputul anului.



In prezent, Volksbank Romania are peste 34.000 de clienti si o retea proprie de 14 unitati bancare, cele mai recente iasi, Bucuresti Banu Manta si Bucuresti Mihai Bravu devenind operationale la inceputul saptamanii trecute. Obiectivele bancii pe termen scurt prevad deschiderea a cel putin inca sase unitati pana la sfarsitul anului, astfel incat reteua teritoriala a bancii ar urma sa depaseasca 20 de locatii. Noile unitati vor fi amlpasate in Ploiesti, Pitesti si Bucuresti. Prin dezvoltarea retelei teritoriale banca incearca sa atinga o cota de piata de 1,5% (din punctul de vedere al activelor detinute) pana la sfarsitul anului viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO