Bănci și Asigurări

Volksbank Leasing a dat finantari de 186 mil. euro

12.03.2007, 18:18 21

Volksbank Leasing Romania, membra a grupului financiar austriac Volksbank, a incheiat anul trecut contracte in valoare neta de peste 186 de milioane de euro, cu 68% mai mult decat inregistrase anul trecut.
"Rezultatele anului 2006 vin sa intareasca pozitia pe piata a VB Leasing RO si sa confirme faptul ca obiectivul nostru strategic de a ajunge si a ne mentine printre primele cinci companii independente de leasing din Romania a fost si va fi atins si in continuare", a declarat Werner Topic, administratorul VB Leasing. Compania a incheiat anul trecut 11.000 de contracte, in crestere cu 68% fata de nivelul inregistrat in 2005.
"Semn al maturizarii economiei romanesti pe ansamblu, ponderea finantarilor achizitiilor de autoturisme, inca principala categorie de obiecte finantate prin leasing, este in scadere. Cea mai importanta schimbare structurala a vanzarilor VB Leasing fata de anii precedenti a fost cresterea relativa a volumului 'mijloacelor de productie' (camioane, remorci, echipamente) in detrimentul autoturismelor", au spus oficialii companiei.
Finantarea achizitiilor de autoturisme si autoutilitare a reprezentat 60% din vanzarile VB Leasing RO din 2006, in timp ce finantarea achizitiilor de camioane, remorci si echipamente de constructii a avut o pondere de 33%. Un procent de 7% din finantarile de anul trecut ale companiei de leasing au fost generate de achizitia de diverse alte utilaje si echipamente, in particular pentru prelucrarea lemnului si a maselor plastice. Valorile corespunzatoare anului 2005 fusesera 63%, 30% si 7%.
VB Leasing a platit in 2006 impozite in valoare de 6 milioane de euro. Compania are 100 de angajati si o retea teritoriala formata din 13 reprezentante locale in Bucuresti, Brasov, Timisoara, Constanta, Cluj, Iasi, Craiova, Baia Mare, Sibiu, Oradea, Bacau, Galati si Pitesti.
Majoritatea companiilor de leasing parte a grupurilor financiare bancare au realizat anul trecut finantari de peste 100 de milioane de euro. De pilda, Finans International Leasing a realizat anul trecut finantari de 120 de milioane de euro, iar Piraeus Leasing a finantat contracte de 110 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO