Bănci și Asigurări

Volksbank urca la 15 ani scadenta de rambursare a creditelor de consum

02.03.2005, 00:00 16

Volksbank Romania a lansat ieri un credit pentru nevoi personale nenominalizate - "Confort" -, prin care ofera finantari de pana la 20.000 de euro, cu un termen de rambursare de maximum 15 ani. La acordarea creditului, banca nu solicita avans sau girant.


Volksbank acorda imprumutul in doua variante. In cazul in care clientul aduce drept garantie un imobil, el poate obtine suma maxima acordata, pe termen de 15 de ani, la o dobanda de 9% pe an pentru imprumuturile in euro. Pentru imprumuturile in lei, banca percepe o dobanda variabila de 19% pe an.


Daca solicitantul aduce drept garantie un autovehicul, poate obtine maximum 8.000 de euro (sau echivalentul in lei), pe o perioada de pana la sapte ani. In acest caz banca solicita o dobanda de 9,5% pe an la euro, iar pentru imprumuturile in lei dobanda este de 19% pe an.



Dupa ce majoritatea bancilor si-au extins scadenta la creditele pentru nevoi personale la cinci ani, iar la cele auto spre sapte ani, acum incepe sa se intensifice concurenta si pe termenele mari, de peste zece ani.



BCR a lansat luni un credit in lei prin care acorda finantari de pana la 10.000 de euro, echivalent lei, pe o perioada de pana la 10 ani. Banca nu solicita garantii reale la acordarea acestui credit.



Banca Romaneasca are in portofoliu de asemenea un produs prin care ofera credite pentru nevoi nenominalizate, pe o perioada de pana la 15 ani, in cazul in care clientul aduce in garantie un imobil. liviui.chiru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO