Buget 2012

Mihai Miron are două scenarii de buget pentru 2012 : cel pesimist prevede o creştere de 15%

Mihai Miron are două scenarii de buget pentru 2012 : cel pesimist prevede o creştere de 15%

Foto: Victor Ciupuliga

Autor: Ioana David

09.11.2011, 13:24 388

Omul de afaceri Mihai Miron, care controlează afacerea din industria medicamentelor Ropharma, şi-a bugetat anul viitor o creştere de minimum 15% a business-ului, aceasta fiind varianta pesimistă a bugetului. Varianta optimiste presupune o creştere peste 5% a pieţei care se preconizează că va avansa cu 15-18%. Anul acesta business-ul lui Miron are un rulaj de aproape 100 mil. euro.

« De obicei noi avem două variante de buget, unul pesimist şi unul optimist. Până acum (în 2011 - n. red.) ne încadrăm în cel optimist", a spus Miron pentru ZF.

Miron spune că la stabilirea bugetului pentru anul viitor a fost luat în calcul un curs de schimb apropiat de cel din 2011. În primele nouă luni ale anului cursul de schimb leu - euro a fost de 4,2056.

Despre economia României, Miron spune că este dependentă de conjunctura internaţională.

Omul de afaceri - cunoscut până în anul 2000 prin intermediul afacerii din domeniul producţiei de medicamente Europharm Braşov pe care a dezvoltat-o de la zero, a dus-o în topul primelor companii şi apoi a vândut-o către gigantul britanic GlaxoSmith Kline (GSK) - a revenit puternic în industrie prin acest business, Ropharma.

Ropharma este una dintre cele şase companii din Transilvania create de antreprenori români care au reuşit în ultimii doi ani rate de creştere anuale de peste 100% şi care au fost premiate la începutul lunii octombrie la Sibiu în cadrul conferinţei "Campioni în business" organizată de Ziarul Financiar, Enterprise Investors şi BCR, cu sprijinul fundaţiei Triple Helix.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO