Burse - Fonduri mutuale

1,8% din Flamingo, vandute cu 1,7 mil. euro

03.08.2007, 18:59 10

Actiunile retailerului IT&C si de electrocasnice Flamingo International (FLA) au facut ieri obiectul a trei tranzactii speciale prin care s-au transferat 1,82% din capitalul social al companiei. Tranzactiile in valoare totala de 5,4 mil. lei (1,7 mil. euro) s-au realizat la un pret de 0,38 lei/actiune, in scadere cu 2,8% fata de inchiderea din sedinta precedenta.
In piata, actiunile Flamingo au crescut cu 1,5%, pe fondul unor tranzactii de 0,7 mil. euro, inchizand sedinta la 0,397 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei este de 97,5 mil. euro.
In ultima perioada, fondul de investitii american QVT a fost cel mai activ investitor pe Flamingo, realizand mai multe vanzari si cumparari de pachete. QVT a vandut miercuri, un pachet de 2,4 milioane de actiuni la pretul de 0,39 lei/actiune, pentru care a incasat circa 0,3 mil. euro. In precedentele doua sedinte, QVT cumparase 3 milioane de actiuni Flamingo la un pret mediu de circa 0,42 lei/actiune.
QVT Fund, care a fost unul dintre principalii cumparatori de actiuni Flamingo in ultimul an, acumuland circa 14% din actiunile companiei, a inceput sa vanda din actiuni incepand de la mijlocul lunii iunie, plasand in piata circa 11 milioane de actiuni.
Flamingo International este al doilea mare retailer de electrocasnice de pe piata locala, dupa ce a preluat anul trecut lantul de magazine Flanco. Compania a inregistrat in primul trimestru pierderi nete de 3,4 mil. euro la o cifra de afaceri consolidata de 34,5 mil. euro, dupa ce in perioada similara a anului trecut a realizat afaceri de 25,8 mil. euro.
Actionariatul Flamingo s-a modificat semnificativ la inceputul anului, cand mai multi investitori institutionali au achizitionat pachete importante de actiuni. Printre actionarii intrati in acest an la Flamingo se numara Bank Austria Creditanstalt, cu un pachet de 9,4% din actiuni, fondul estonian Hansa, cu 6,88% din titluri, si fondul suedez Gustavia Balkans, cu 5,13%. Principalul actionar al companiei este in continuare Dragos Cinca, fondatorul Flamingo, care mai detine 30% din actiuni, dupa ce a vandut un pachet de 10%, in timp ce Flanco Holding detine 14% din titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO