Burse - Fonduri mutuale

243 milioane de lei cheltuieli estimate suportate de Fondul Proprietatea cu vânzarea istorică la Hidroelectrica

243 milioane de lei cheltuieli estimate suportate de...

Autor: Tibi Oprea

11.07.2023, 00:04 290

Listarea producătorului naţional de energie electrică Hidroelectrica, într-o ofertă de listare de peste 9 miliarde de lei (1,9 mld. euro) prin vânzarea pe bursă a pachetului de 19,94% pe care îl avea Fondul Proprietatea, ar fi costat aproximativ 243 mil. lei, potrivit unei notificări din partea BCR publicată la Bursa de Valori Bucureşti de Hidroelectrica. Suma finală a cheltuielilor totale ar putea însă să fie semnificativ diferită.

„Cheltuielile totale maxime estimate suportate de Ofertant sunt de 243 de milioane de lei. Această estimare depinde de mai mulţi factori, inclusiv externi (care nu sunt în controlul Ofertantului), iar suma finală a cheltuielilor totale va fi determinată după finalul perioadei de stabilizare şi poate fi semnificativ diferită, urmând a fi comunicată prin rapoartele periodice publicate de Ofertant”, scrie BCR în notificare. Banca menţionează că la data decontării ofertei, comisioanele de intermediere nu au fost reţinute din valoarea ofertei şi nici nu au fost achitate de Fondul Proprietatea. Acestea se vor factura şi achita ulterior în baza facturilor emise de sindicatul de intermediere conform prevederilor contractuale. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO