Burse - Fonduri mutuale

65% din obligatiunile Fortuna Leasing, vandute

28.09.2006, 19:27 25

Emisiunea de obligatiuni Fortuna Leasing, derulata in perioada 15-25 septembrie, a fost subscrisa in proportie de aproape 65%, a declarat directorul general al companiei de brokeraj Intercapital Invest, Razvan Pasol.
El a mentionat ca investitorii au achizitionat 18.150 de titluri din cele 28.000 de obligatiuni oferite.
Emisiunea s-a adresat numai investitorilor calificati, conform reglementarilor privind activitatea institutiilor financiare nebancare, plasamentul fiind intermediat de compania de brokeraj Intercapital Invest Bucuresti.
Cele 28.000 de obligatiuni emise initial sunt nominative, convertibile, negarantate, in forma dematerializata si au o valoare nominala de 100 de lei (un milion de lei vechi).
Rata dobanzii este de 12% la primul cupon, iar pentru urmatoarele termene dobanda este variabila, recalculata semestrial ca medie a dobanzilor pe piata interbancara pentru credite (BUBOR) la sase luni, la care se adauga trei puncte procentuale. In caz de neplata a cuponului in interval de maximum o luna de la scadenta, emitentul este obligat sa realizeze conversia obligatiunilor in actiuni la paritate de 1/10, aferenta valorii nominale a actiunilor, fara prima de emisiune sau conversie.
Durata imprumutului este de patru ani de la data la care Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare confirma ca a primit notificarea privind rezultatele ofertei, rambursarea principalului urmand sa fie realizata intr-o singura transa, la scadenta.
Atat valoarea nominala, cat si pretul de vanzare al obligatiunilor sunt de 100 de lei pe titlu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO