A mai rămas o lună până la adunările acţionarilor. Cele mai mari randamente ale dividendelor propuse până acum: Oil Terminal, 14% şi Electroargeş, 12%

22 mar 2017 Autor: Liviu Popescu

Oil Terminal Constanţa, cu un randament al dividendului propus de 14% la preţurile de la anunţ, Electroargeş Curtea de Argeş (12%) şi Turism Hoteluri şi Restaurante Marea Neagră (8%) sunt companiile din compoziţia indicelui BET Plus care afişează cu o lună înainte de întâlnirile acţionarilor din aprilie cele mai mari randamente din profitul obţinut pe 2016.

Oil Terminal propune dividende cu un randament de două cifre în condiţiile în care compania este deţinută în proporţie de 59,6% de statul român prin Ministerul Energiei, iar guvernul a solicitat ca astfel de companii să dirijeze 90% din profit pentru plata dividendelor.

În cazul Electroargeş, producător de electrocasnice, randamentul de 12% poate fi pus pe seama rezultatelor companiei pe anul 2016 în condiţiile în care profitul net a crescut cu 113%, de la 7,7 milioane de lei la 16,5 milioane de lei.

Iar la nouă luni rezultatul net afişa o creştere de 49% faţă de aceeaşi perioadă din 2015. Compania vrea să distribuie spre dividende o pondere de 76% din profitul net.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.03.2017

 

Cuvinte cheie:
propunere
, crestere
, actionari
, electroarges
, terminal
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide