Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Retrasib se pregătesc să vândă compania nemţilor de la SGB-Smit

Acţionarii Retrasib se pregătesc să vândă compania...

Autor: Ioana Tudor

04.07.2014, 00:05 356
Firma Trafo Proiect şi-a vândut întreaga participaţie la producătorul de motoare, generatoare şi transformatoare electrice Retrasib Sibiu (RTRA), de 19,94%, către Scando Trading contra sumei de 5,1 milioane lei, iar transferul precedă tranzacţia prin care grupul german SGB-Smit International va prelua participaţia totală, de 24,97%, a Trafo Proiect şi Scando Trading la producătorul român de motoare.
 
Vânzarea celor 19,9 milioane de acţiuni s-a realizat la preţul de 0,256 lei/titlu, potrivit unui anunţ al Retrasib remis Bursei de Valori Bucureşti, cu 32% sub preţul inclus în angajamentul prin care SGB-Smit va prelua 55,36% din Retrasib de la familia Buzoianu, care controlează peste 80% din acţiunile Retrasib, cea mai mare parte prin intermediul firmelor Institut Proiect şi Trafo Proiect.
 
Germanii trebuie să facă o ofertă publică acţionarilor minoritari ai producătorului de motoare dacă vor depăşi pragul de 33% sau 50% din acţiunile Retrasib.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO