Burse - Fonduri mutuale

Actionarul majoritar Bere Azuga scoate la vanzare pana la 20% din actiuni

19.10.2007, 20:42 43

Proprietarul producatorului de bere incearca astfel sa atraga investitori straini in companie care sa-l ajute sa finanteze investitiile de 16 mil. euro pe care le are programate in urmatorii trei ani.
"Deocamdata suntem in proces de evaluare a activelor, insa dupa data de 25 octombrie, cand aceasta evaluare se va finaliza, intentionez sa vand 10-20% din actiunile pe care le detin in calitate de persoana fizica pentru a putea atrage capital strain", a declarat Moraru.
El controleaza in mod direct 52,36% din capitalul social al producatorului de bere si inca 20,02% din actiuni prin intermediul companiei Rombas Trans International, pe care o controleaza in totalitate. Restul de peste 27% din procente sunt impartite intre angajatii fabricii (14,37%) si alti actionari minoritari(13,25%).
Compania are un capital social de 5,88 mil. lei (1,75 mil. euro) si o capitalizare bursiera de 9,5 mil. euro, la ultimul pret de tranzactionare de ieri de 13,5 lei/actiune.
In urmatorii trei ani, reprezentantii Bere Azuga intentioneaza sa realizeze investitii in valoare de aproximativ 16 mil. euro in marirea capacitatii de productie a fabricii detinute pana la 800.000 de hectolitri, de patru ori mai mare decat productia pe care compania estimeaza ca o va atinge la finele acestui an, de 200.000 de hectolitri.
"Planificam o majorare de capital pana la sfarsitul anului, in valoare de 3,5 mil. euro, iar in 2008 intentionam sa mai facem o alta, in valoare de 5 mil. euro. Exista posibilitatea sa facem si alte majorari de capital in urmatorii ani pentru a putea sustine investitiile in fabrica, circa 80% dintre acestea urmand a fi realizate din fonduri proprii", a spus Moraru.
Din septembrie 2006 pana in prezent, Bere Azuga a investit aproximativ 3,5 mil. euro pentru achizitionarea unei linii de imbuteliere in ambalaj la PET, care a devenit operationala cu trei luni in urma, cat si intr-o linie de ambalare pentru apa de izvor, segment pe care compania va intra in piata incepand cu luna martie a anului viitor.
"In urmatorii doi ani vom imbutelia doar apa plata sub denumirea Apa de Izvor Azuga, linia achizitionata avand o capacitate de productie de 6.000 de PET-uri in ambalaj de doi litri pe zi. Dupa aceasta perioada vom incepe sa imbuteliem si apa minerala", a declarat presedintele Bere Azuga.
Bere Azuga a inregistrat in primele noua luni ale acestui an o cifra de afaceri de 7,6 mil. euro, in crestere cu 50% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent si vanzari de peste 143.000 de hectolitri, cu 36% mai mari comparativ cu aceeasi perioada din 2006.
"Estimez ca vom finaliza acest an cu o cifra de afaceri de 10 mil. euro si un profit de 500.000 de euro pe fondul investitiilor derulate pana in prezent", a mentionat actionarul majoritar al companiei.
Moraru va investi, incepand cu anul viitor, si in piata imobiliara, urmand ca in mai 2008 sa inceapa constructia unui hotel de trei stele, cu circa 160 de camere si a unui complex rezidential format din patru cladiri si un total de 200 de apartamente, langa partia din Azuga. Intreaga investitie este estimata la 27 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO