Burse - Fonduri mutuale

Acţiuni uitate pe bursă: astăzi, Feper Bucureşti. Compania are o capitalizare de 90 mil. lei deţinând o clădire de 22.000 mp în nordul Capitalei şi hotelul Orizont din Predeal

Acţiuni uitate pe bursă: astăzi, Feper Bucureşti....

Autor: Dan Grigore Ivan

19.07.2016, 00:05 966

Feper Bucureşti, companie listată în martie pe piaţa de capital alternativă AeRO după ce în trecut a fost pe SIBEX a ajuns la o capitalizare bursieră de 90 milioane de lei.

Feper (simbol bursier - FEP) acti­vează pe trei centre de profit: Feper - Centru de Afaceri, repre­zentând acti­vităţile eco­no­mice ce gravitează în jurul clădirii de 22.000 de metri pătraţi am­plastă în zona de nord a Bucureş­tiului - principala sursă de venit a companiei, Feper - Centru de pro­ducţie, capacitate de pro­ducţie pentru realizarea con­fecţiilor metalice şi Feper - Centru de turism.

Printre activele hoteliere deţinute se nu­mără complexul hotelier Orizont din Pre­deal, catalogat cu patru stele, dotat cu 140 de camere şi două restaurante, sau Ho­telul Central din Ploieşti, cata­lo­gat de asemenea cu patru stele şi dotat cu 166 de camere. Capitalizarea bursieră a com­paniei este în prezent de 90,6 mil. lei (21,13 mil. euro) după ce titlurile FEP s-au depreciat cu aproximativ 3% în ultima lună, fiind tranzacţionate la o cotaţie de 0,2750 lei per acţiune.

În 2015, compania a avut venituri totale de 20,08 milioane de lei, în creştere cu 14%.

Cu toate acestea, profitul ra­por­tat de către FEPER a fost de 0,617 mil. lei, în scădere cu 64,84% faţă de câştigul încasat în 2014.

SIF Transilvania (SIF 3) are 85% din capital, Auto­ritatea de Administrare a Active­lor Statului (AAAS) 0,3%, iar res­tul este deţinut de alţi investi­tori.

Cristian Ionel Ciobanu, director al Feper - Sucursala Predeal (FEP), socie­tate ce administrează mai multe hote­luri şi clădiri, a fost revocat de consiliul de administraţie al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO