Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Amazon încearcă să spargă pragul de 1.000 dolari

Acţiunile Amazon încearcă să spargă pragul de 1.000...

Autor: Dan Grigore Ivan

13.04.2017, 00:03 231
Acţiunile Amazon (NASDAQ: AMZN), cel mai mare retailer online, au trecut recent de pragul de 900 dolari, iar întrebarea care se profilează în momentul de faţă este legată de posibilitatea depăşirii următoarei mari borne, respectiv a nivelului de 1.000 dolari per titlu.

În cinci ani, acţiunile Amazon, a patra cea mai valoroasă companie de pe bursa americană, s-au apreciat cu peste 360%, de cinci ori mai mult decât indicele american S & P 500, până la o capitalizare bursieră de 428 miliarde dolari, în vreme ce vânzările retailerului au crescut de peste două ori, ajungând în 2016 la 136 miliarde dolari.

Anul trecut Amazon a raportat un profit de 2,37 miliarde dolari, rezultând un indicator P/E (Price Earnings Ratio), reprezentat de raportul dintre capitalizarea bursieră şi profitul net anual, de 184, unul dintre cele mai mari chiar şi din industria tehnologiei, definită de com­panii cu un P/E superior majorităţii.

Amazon s-a angrenat în mai multe zone de activitate şi în dezvoltarea unor paliere de business diferite, în ultima perioadă reuşind să se des­prindă de pluton sectorul ser­viciilor web, care a adus venituri de 14 miliarde dolari, în creştere cu 47%.

Compania realizează peste 59% din încasări din Statele Unite ale Americii, în vreme ce continentul european cele mai mari pieţe sunt reprezentate de Germania şi Marea Britanie.

Amazon, magazinul online de cărţi creat în anul 1994, a ajuns în prezent să ofere 341.000 locuri de muncă şi l-a transformat pe Jeff Bezos, fondatorul afacerii, în al doilea cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 78,4 miliarde dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO