Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile asiatice au crescut în şedinţa de luni. Indicii bursei americane încep să scadă de la maximul record de vineri

Acţiunile asiatice au crescut în şedinţa de luni....

Autor: Ştefan Stan

28.11.2016, 10:04 104

Acţiunile asiatice au crescut în şedinţa de luni, cea mai bună performanţă înregistrând-o companiile din utilităţi, de 1,4%, potrivit Bloomberg. Futures pentru acţiunile europene au crescut cu 0,1%.

Indicele MSCI Asia Pacific, care măsoară activitatea celor mai mari companii din Asia şi Australia, a crescut cu 0,8%.

Indicele Topix al bursei din Japonia a înregistrat o creştere de 0,3%, ştergând scăderile precedente cu 0,5%, în timp ce indicele Nikkei 225 a oprit un şir de şapte zile de creşteri, înregistrând un declin cu 0,1%. Indicele S&P/ ASX 200 al Australiei a pierdut 0,8%.

Indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong a crescut cu 1%, în timp ce companiile de pe continent care se tranzacţionează în oraş au urcat cu 1,5%. Indicele Shanghai Composite a urcat cu 0,3%.

Bursa din New York a scăzut cu 0,2%, după ce indicele S&P 500 a ajuns vineri la un noi maxim record, în condiţiile în care traderii s-au întors din vacanţa de Ziua Recunoştinţei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO