Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile asiatice au trecut pe creştere în şedinţa de luni

Acţiunile asiatice au trecut pe creştere în şedinţa...

Autor: Departamentul Economic

11.07.2016, 11:46 88

Indicele MSCI Asia Pacific a crescut cu 2,2%, cel mai mult din ultimele patru luni. Acţiunile japoneze au crescut cel mai mult din februarie după ce premierul Shinzo Abe şi coalţia condusă de el au câştigat alegerile şi a promis un nou pachet de măsuri de stimulare economică.

Indicele Topix al bursei din Tokyo a crescut cu 3,8%. Lumea se aşteaptă ca Banca Japoniei să anunţe extinderea programului de achiziţii pe 29 iulie.

Indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong a crescut cu 1,52%, cea mai mare valoare din ultima lună, în timp ce la Shanghai bursa a reuşit să treacă pe creştere, cu 0,30%.

”Acţiunile din SUA au reflectat raporatele bune venite din sectorul muncii din SUA, iar victoria lui Abe a reflectat creşterea din Japonia”, a spus Shoji Hirakawa, strateg la Tokai Tokyo Research Center. ”Abe va continua să ofere pieţei din Japonia un impuls prin pachetele de măsuri de stimulare a economiei", a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO