Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile bancare de la Bucureşti, la maximul ultimilor ani şi încă mai au potenţial

 Acţiunile bancare de la Bucureşti, la maximul...

Autor: Liviu Popescu

19.04.2018, 00:07 1444

Acţiunile Băncii Transilvania şi ale BRD se tranzacţio­nea­ză în aprilie 2018 la maximul ultimilor ani ca urmare a po­li­ticii de dividende anunţată şi a unor rezultate financiare pe 2017 peste aşteptările pieţei. Chiar şi cu creşteri de 20% de la începutul anului, un analist încă vede potenţial de creştere.

„Anul acesta vor avea loc mişcări importante în piaţa bancară (mă refer aici la achiziţii), ceea ce mă face să cred că sistemul bancar îşi va menţine profitabilitatea de anul trecut. În aceste condiţii, dacă condiţiile generale de piaţă permit, acţiunile bancare vor fi în continuare în atenţia investitorilor, aceştia sperând la o politică de dividend similară şi pentru anul fiscal 2018“, spune Marcel Murgoci, director de operaţiuni la Estinvest, una dintre cele mai vechi case de brokeraj din România, cu o istorie de două decenii.

Acţiunile bancare de la Bucureşti au crescut puternic de la începutul anului pe fondul rezultatelor financiare pe 2017, ceea ce le-a transformat în unele dintre cele mai subevaluate din sectorul bancar european, potrivit datelor agregate de ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO