Burse - Fonduri mutuale

Actiunile Contor intra la tranzactionare la 8 luni de la oferta

10.12.2008, 18:21 14

Titlurile Contor Group din Arad (CGC) vor intra vineri la tranzactionare pe Bursa, dupa mai multe luni de intarziere si la mai bine de 8 luni de la incheierea ofertei publice de listare a companiei, potrivit unei raportari a BVB.

Actiunile producatorului de contoare de apa si energie termica sunt cotate la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti. Consiliul Bursei de Valori Bucuresti a aprobat admiterea la tranzactionare a actiunilor Contor Group inca din data de 21 octombrie.
Oferta de listare a Contor pe Bursa s-a derulat in perioada 29 februarie - 21 martie si a atras circa 11,9 mil. lei (3,2 mil. euro) de la investitori, pretul din oferta fiind de 0,38 lei/actiune. De la inchiderea ofertei publice initiale a companiei Bursa a inregistrat o scadere puternica, indicele BET-C depreciindu-se de la acea data si pana in prezent cu 56,6%.
Compania a scos la vanzare in primavara acestui an 31 de milioane de titluri, la un pret de 0,38 lei/actiune, oferta fiind suprasubscrisa cu 1%, investitorii exprimandu-si intentia de a cumpara un numar usor mai mare de actiuni decat cele oferite de producatorul de contoare.
Oferta a fost intermediata de societatea de brokeraj IFB Finwest Arad.
Emisiunea de actiuni din oferta a facut obiectul unei majorari de capital al companiei, acestea reprezentand circa 25% din capitalul majorat al Contor Group. Fondurile atrase in oferta sunt destinate sustinerii proiectelor de investitii pentru extinderea activitatii companiei pe pietele externe.
Dupa primele noua luni din acest an, Contor Group a raportat un profit net de circa 452.000 de lei (124.000 de euro), cu 17% mai mic decat cel obtinut in perioada similara a anului trecut. Afacerile companiei au urcat in acelasi interval cu 4%, ajungand la 33,9 mil. lei (9,3 mil. euro).
Scaderea profitului a fost cauzata in totalitate de activitatea de pe partea financiara din care a rezultat o pierdere de 2,9 mil. lei (795.000 de euro), mai mare cu 83% fata de cea consemnata in primele noua luni ale anului trecut.
Profitul din exploatare al Contor Group s-a majorat in primele trei trimestre cu 52%, pana la 3,6 mil. lei (circa 1 mil. euro).
Producatorul de contoare estima pentru acest an o crestere in euro a profitului cu 76% fata de cel obtinut in 2007, de la 0,56 mil. euro la 1 mil. euro. Totodata, firma si-a bugetat pentru anul in curs o cifra de afaceri de 15,5 mil. euro, cu 10% peste cea realizata in 2007.
Planul de afaceri al companiei pana in 2010 prevedea o dublare a capacitatii de productie si a cifrei de afaceri.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO