Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Fondului Proprietatea au atins un nou maxim istoric

Acţiunile Fondului Proprietatea au atins un nou maxim...

Autor: Andrei Chirileasa

06.08.2013, 20:53 669

Acţiunile Fondului Proprietatea (simbol bursier FP) au urcat ieri peste pragul de 0,67 lei/acţiune şi au închis la cel mai ridicat nivel atins de la listarea pe bursă, pe 25 ianuarie 2011.

La preţul de închidere de ieri, de 0,672 lei/acţiune, FP are o capitalizare de 9,25 mld. lei (2,09 mld. euro), în condiţi­ile în care valoarea activelor nete ale fondului la finalul lunii iunie se ridica la 15 mld. lei (3,36 mld. euro). Analiştii se aşteaptă ca ac­ţiunile FP să-şi continue creşterea, susţinute de programul de răscumpărări, de rezultatele mai bune ale Hidroelectrica şi de listarea Romgaz.

„Noi avem un preţ ţintă de 0,89 lei/acţiune şi o recomandare «cumpără». Credem că listarea cu succes a Romgaz în toamna acestui an ar putea aduce un alt salt al acţiunilor FP“, susţin analiştii firmei de brokeraj Raiffeisen Capital&Investment.

De la începutul anului, acţiunile FP au crescut cu 22%, iar luând în calcul şi dividendul plătit din profitul anului trecut, randamentul se ridică la 30%. În comparaţie, indicele BET a crescut cu 10% în acest an, iar indicele BET-FI, care urmăreşte acţiunile FP şi SIF-urile, este sub nivelul de la finalul anului trecut. Cei doi indici nu iau în calcul şi randamentele din dividende.Acţiunile Fondului Proprietatea au atins un nou maxim istoric, iar analiştii le văd şi urcând şi mai sus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO